slider

Electronische handel en internet

Het internet is eigenlijk een heel grote winkel, één zee van elektronische handel. U kunt er eindeloos kijken op miljoenen websites.

Alleen het transport van de fysieke goederen naar u toe, is nog een beperking. U kunt immers zomaar uit Australië schoenen inkopen, kleding uit San Francisco of muziekapparatuur uit Japan importeren. De wereld is uw markt. Iedereen kan het overal aanbieden of inkopen. U heeft wellicht zelf al uw elektronische winkel in ‘the cloud’ van het internet.

Maar ‘bent’ u er dan? Of gelden er nog beperkingen op uw weg? Die zijn er natuurlijk. De juridische impact op de elektronische handel kan complex zijn. Een hele reeks wetten van verschillende landen (China, India, US) of gebieden zoals de EU, WTO, Asean of Nafta ‘treden u tegemoet’. Die wetten en regels dient u te beschouwen als ‘het weer’. Doorgaans is er niets onoverkomelijks aan de hand, maar u dient er rekening mee te houden.

Leg uw ‘routing and business case’ aan ons voor, dan checken wij de juridische problemen en zorgen wij ervoor dat valkuilen en risico’s inzichtelijk worden voor optimaal resultaat.

Offline en online-recht: het internet heeft sinds midden jaren negentig geleid tot een schat aan nieuw recht en nieuwe rechtspraak. Het internet heeft zich maatschappij breed genesteld en is voor iedere gebruiker van belang. Het internet is allang geen aparte virtuele wereld meer, maar vervlochten in het ‘geestelijk DNA’ van mensen. Op het internet moeten uw bedrijf en uw concurrenten zich aan dezelfde regels houden als in de offline wereld.

Het toepassen van die regels zoals over contracten sluiten in een digitale omgeving eist niet alleen een goed begrip van het recht, maar ook een goed begrip van de technologie die er mee verbonden is. Tegelijkertijd is de virtuele wereld in staat zich veel sneller te ontwikkelen dan de echte wereld. Veel wetgevers kunnen het nauwelijks bijbenen. Laat staan er de juiste wetten voor te verzinnen. Zodoende dient soms bestaande, maar in feite achterhaalde, wetgeving op een verdedigbare manier toegepast te worden op de actuele ‘online’ context. De ontwikkelingen ‘online’ dicteren het wetgevingstempo, niet langer de politiek.

Wij kennen de relevante rechtsgebieden en zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden van internettechnologie. Wij staan u graag terzijde.

This is Sliced Diazo Plone Theme