slider

Retail

In de retail of retailhandel is uw image heel belangrijk.

Of het nu het uiterlijk van uw producten is, uw merk of model, de stylering van uw zaak of de kwaliteit van uw website en it-systemen. Ze kunnen u maken of breken. Het Intellectuele Eigendom, dus merken, modellen, handelsnamen en auteursrechten zijn cruciaal.

Als u eenmaal succes heeft, kan uw uitstraling ook uw zwakke plek zijn geworden. U wordt gezien als een voorbeeld of trendsetter, één om na te maken door uw minder innovatieve of succesvolle concurrenten. Er wordt altijd wel enigszins nagevolgd, en dat is niet per se ongeoorloofd, maar daarom zijn er wel regels gemaakt.

Dat ziet u ook terug bij de bedrijfschappen of productschappen waar u wellicht toe behoort. Deze samenwerkingsverbanden houden zich bijvoorbeeld bezig met gezamenlijke promotie of kwaliteitsbeheer. Hiermee is altijd wetgeving gemoeid. Het recht is een onderwerp dat waarschijnlijk niet uw hobby is.

En los van bedrijfschappen e.d. kan het recht met betrekking tot retailmarkten gaan over uw merk-, model- of auteursrecht of privacyregels ten aanzien van uw klanten, uw franchisecontract, of importbepalingen. Met die informatie en kennis kunnen wij voor u, in uw markt, toegevoegde waarde hebben.
 

This is Sliced Diazo Plone Theme