slider

Technologie

Uitvinders en ontdekkers werden soms verguisd. Toch zijn uitvindingen soms allesbepalend voor economieën (internet) en veldslagen (Paard van Troje). Technologie is natuurlijk veel meer dan informatietechnologie.
Technologie kan van alles zijn en komt uit alle hoeken. Van de werktuigbouwkunde, natuur- en scheikunde, farmacie, biologie en industrieel ontwerp enzovoort. Wij richten ons op de juridische vertaling van uitvindingen in technologische monopolies, zoals het ‘octrooirecht’, het 'chiprecht,' (de alias van de wet op de topografieën op halfgeleiders), het kwekersrecht, maar ook op modelrechten, geheime knowhow in verhouding tot concurrentie en oneerlijke mededinging. Uw Intellectuele Eigendom, dus ook modellen, merken, handelsnamen en auteursrechten zijn een wezenlijk onderdeel daarbij. Dit alles als grondslag om u te beschermen.
 
Wij zijn de praktische juridische vormgevers voor de exploitatie van uw technologie. Denk aan royalty afspraken, samenwerkingsovereenkomsten met betrekking tot intra- en intercompany R&D licenties, kruislicenties, knowhow-licenties, disclaimers, overeenkomsten over afhankelijk octrooien, maar ook fiscaal gedreven (‘tax driven’) afspraken over ’transfer pricing’. Naast de kern van de techniek staat andere belangrijke IE-wetgeving. Denk aan het merkenrecht, auteursrecht, modellen- en tekeningenrecht. Maar ook aan het Burgerlijk recht tegen slaafse nabootsing en het mededingingsrecht.
 
Wij bieden hulp in de omgang met de juridische kant van de techniek. We ondersteunen uw bedrijf dat door technologie en technologische vooruitgang zijn bestaansrecht wil verkrijgen en wil behouden. Of u nu een nieuwe zonnecel of een nieuw medicijn ontwikkelt, of u zich bezighoudt met de e-commerce of een ‘offline retailmarkt’, het gebruik van technologie kan de winstfactor zijn in uw onderneming.
This is Sliced Diazo Plone Theme