slider

ICT-Recht

ICT en internet zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Het toenemend belang vraagt ook om specialistische kennis op het gebied van deze rechtsgebieden.

ICT, telecom en media domineren de economie en lopen in elkaar over. Dat geldt ook voor de juridische invalshoeken en regelgeving. Onderscheid daarbij ICT-recht van het internetrecht. ICT-recht gaat meestal over aankoop (inkoop) van technologie, hardware en software. Vaak gaat het over kritische bedrijfsprocessen zoals resource planning, een hrm-pakket, financiële software, outsourcing, soms als ‘software as a service’/'saas’. Het internet speelt daarbij een ondergeschikte rol. Een advocaat met kennis van ITC èn van onderhandelen bij het contracteren kan u dan van dienst zijn. Techniek en contracteren staan centraal.

Bij het internetrecht is het anders. Daar speelt het internet een rol ‘als verkeersweg of winkelstraat’ waarbij u anderen ‘tegenkomt’. De thema’s zijn eerder de wijze van inkopen, verkopen of reclame maken. Ook punten zoals onbetrouwbaarheid of bedrog spelen bij internetrecht een rol. Het kan ook gaan over merkverwarring, een onrechtmatige advertentietekst (Adwords, misleidende mededinging, vergelijkende reclame), of een gekaapt domein. Tevens kan het een virtuele inbraak (‘hack’) zijn op uw website (voor een e-commerce, e-learning, privacy schending).

Om schade te verhalen of een verbod te krijgen is juridisch inzicht noodzakelijk. Laat u adviseren over elektronisch handelsrecht (e-commerce) of onrechtmatig handelen: bel ons gerust en vrijblijvend op. Als gebruiker maar ook als verkoper van ICT-producten en -diensten kan de grote hoeveelheid informatie en tal van contracten snel complex worden. Wat wilt u en waar moet u op letten? Door tijdig een advies te geven in de sales-fase of bij een beginnende wanprestatie, kunnen wij vaak mogelijke problemen of issues signaleren en er contractueel naar handelen. Juridisch vertaalt zich dit in advisering bij het opstellen van ICT-contracten of het aanpassen hiervan, advisering bij onderhandeling, aansprakelijk stellen of het uitvoeren van een ‘due diligence’-onderzoek naar bedrijfskritische ICT-contracten bij bedrijfsovernames.

Ook het afbreken van onderhandelingen komt regelmatig voor en daarbij spelen soms aanzienlijke schadeclaims. Gravendeel Advocaten heeft jarenlange ervaring op dit gebied; bel ons vrijblijvend op. Wij kennen het recht en de risico’s en zijn u graag van dienst met onze expertise.

This is Sliced Diazo Plone Theme